3 redenen om samen te werken met een Virtual Assistant

3 redenen om samen te werken met een Virtual Assistant

Samenwerken met een VA? Ik geef je 3 redenen om het te doen!

Je bent een succesvolle ondernemer en hebt het super druk. Je werkt meer dan je eigenlijk zou willen en je gaat bijna ten onder aan je eigen succes. Je komt handen tekort. Herkenbaar? Geen zorgen, de redding is nabij. Wellicht heb je het al eens om je heen gehoord, steeds meer ondernemers werken samen met een VA. Er zitten enorm veel voordelen aan zo’n samenwerking. In dit blog geef ik je 3 redenen om samen te werken met een Virtual Assistant.

Waarom samenwerken met een VA?

Een VA inhuren is zeker interessant voor jou als jij je herkent in onderstaande punten:

  • Je hebt een succesvol bedrijf, maar toch kun je er niet écht van genieten. Je voelt een constante druk en hebt het gevoel dat jouw To Do lijst alleen maar toeneemt in plaats van afneemt.
  • Je bent vaak ‘s avonds of in het weekend nog aan het werk, terwijl je er dan eigenlijk voor je gezin wilt zijn.
  • Je wilt je meer bezig houden met jouw passie, de reden waarom jij ooit voor jezelf bent begonnen!
  • Soms mis je het gevoel van vrijheid, je bent de regie kwijt over je eigen leven.
  • Je hebt zoveel ideeën voor jouw bedrijf, maar door tijdgebrek komen deze ideeën niet van de grond. Hoe mooi zou het zijn als je extra tijd hebt voor het uitwerken van nieuwe ideeën en zo extra inkomsten kunt genereren?

Herkenbaar voor jou als ondernemer?

Als je jezelf herkent in een of meerdere punten, dan is het goed dat je dit leest. Want het hoeft niet zo te gaan. Je bent ooit voor jezelf begonnen met een reden, je wilde je passie uitvoeren! Maar er komt nog zoveel meer kijken bij ondernemen. Het goede nieuws is, je hoeft het niet allemaal alleen te doen. Focus je op waar jij goed in bent en laat een Virtual Assistant de overige dingen voor je regelen.

Redenen om samen te werken met een Virtual Assistant:

Ben je al nieuwsgierig? Ik zet de 3 belangrijkste redenen om samen te werken met een Virtual Assistant voor je op een rij!

1. Meer flexibiliteit

Een Virtual Assistant is ook zelfstandig ondernemer, dus je zit nergens aan vast zoals bij een medewerker in loondienst. Een VA beweegt mee met jouw behoeften. Jij bepaalt wanneer jij welke ondersteuning nodig hebt. Dat kan bijvoorbeeld de ene week 4 uur zijn voor enkel agenda- en mailbeheer en de volgende week 6 uur, omdat je naast agenda- en mailbeheer ook hulp nodig hebt bij het organiseren van een trainingsdag op locatie.

2. Minder (financiële) risico’s

Is het een periode rustiger? Dan heb je ook geen kosten. Je betaalt alleen de daadwerkelijk gewerkte uren. En, nog een belangrijk voordeel, je hebt geen personeelskosten, zoals sociale verzekeringen, ziektekosten of verplichte premies. Stel dat jouw Virtual Assistant ziek wordt, dan loop jij geen enkel financieel risico, wat bij medewerkers in loondienst wel het geval is. Daarnaast maak je ook geen kosten voor een werkplek of apparatuur, want een Virtual Assistant heeft een eigen werkplek. Ze ondersteunt jou op afstand met behulp van haar eigen laptop en diverse online tools.

3. Meer tijd, rust & groei

Een Virtual Assistant neemt taken uit handen waar jij geen tijd voor hebt. Hierdoor ontstaat er meer ruimte voor het uitvoeren van jouw kerntaken en het werken aan de groei van jouw bedrijf. Ook krijg je veel meer vrije tijd ervoor terug, want als jij je overdag volledig kunt focussen op jouw eigen werk en jouw VA doet de overige taken (zoals agenda- en mailbeheer, klantcontact, nieuwsbrieven schrijven en facturen versturen) dan hoef jij ’s avonds niet meer te werken. Zo heb je meer tijd voor jezelf, je gezin of je kunt eindelijk weer je hobby oppakken 😉 Of als je al langere tijd plannen hebt liggen om jouw bedrijf te laten groeien, kun je nu eindelijk deze plannen tot uitvoering brengen.

Oké, ik wil samenwerken met een VA. Wat nu?

Benieuwd wat een Virtual Assistant allemaal voor jou kan betekenen? Lees dan mijn blog ‘Wat doet een Virtual Assistant?’.  Natuurlijk kost een Virtual Assistant ook geld, maar de tijd, ruimte en rust die je ervoor terugkrijgt is onbetaalbaar!

Benieuwd naar ervaringen van andere ondernemers over hoe zij het samenwerken met mij als Virtual Assistant ervaren? Lees hier de reviews.

Wil jij ook samenwerken met een Virtual Assistant? Vul dan hier jouw wensen en behoeftes in, dan breng ik je graag in contact met een van de vrouwen uit mijn team die bij mij de training tot VA gevolgd hebben. Ik heb zelf geen ruimte meer voor nieuwe opdrachten, maar er is altijd een goede match te vinden met iemand uit mijn team.

"Niet langer uitstellen, maar uitbesteden"