7 redenen om te starten als Virtual Assistant

7 redenen om te starten als Virtual Assistant

Wil je ook starten als Virtual Assistant, maar twijfel je nog? Ik help je op weg!

Ben jij je al langer aan het oriënteren om jouw eigen bedrijf als VA te starten, maar twijfel je nog? In dit blog zet ik graag 7 redenen om te starten als Virtual Assistant voor je op een rij, zodat jij jouw definitieve beslissing kunt maken! Maar eerst wil ik je graag nog iets anders meegeven en dat is mijn nieuwe motto sinds ik gestart ben met ondernemen:

Start before you’re ready!

Wacht niet tot je er klaar voor bent, want dan kun je lang wachten! Oh hier had ik altijd zo’n last van, eerst alles perfect geregeld willen hebben en dan pas ergens voor durven gaan. Herkenbaar? Ook toen ik bezig was met de voorbereiding van het starten van mijn bedrijf, nu alweer 3 jaar geleden.

Ik kon wel 20 redenen bedenken waarom ik nog niet zou beginnen:

  • eerst nog een extra cursus social media volgen
  • eerst nog meer zaadjes planten
  • hoe zou m’n werkgever (destijds) reageren, ondanks het schriftelijke akkoord?
  • wat als ik geen klanten zou krijgen?

En zo kon ik nog wel even doorgaan, tot bij mij de knop omging. Als ik het nu niet doe, zal ik nooit weten hoe het zal zijn. Klaar met uitstellen, nu ga ik ervoor!

Hoe start je jouw bedrijf als Virtual Assistant?

Ging het starten van mijn eigen VA bedrijf allemaal gemakkelijk? Nee, zeker niet altijd.

Ik ontving ook weleens afwijzingen als ik reageerde op oproepen (waar 50 VA’s tegelijk op reageerden). En m’n werkgever reageerde precies zoals ik vreesde. Maar dat gaf mij juist extra kracht om mezelf te bewijzen en er vol voor te gaan. Ik voelde dat starten als VA dé kans zou zijn om mijn leven positief te veranderen. En dat was het! Want naast de tegenslagen zat het vaker mee:

  • binnen 1 week had ik mijn eerste (eenmalige) opdracht
  • binnen 1 maand had ik mijn eerste vaste opdracht voor 4 uur per week (nu nog steeds mijn klant)
  • binnen 6 weken wisten potentiële klachten mij te vinden en had ik die oproepen in groepen waar 50 VA’s tegelijk op reageren niet meer nodig

Moraal van dit verhaal…

Een goede voorbereiding en strategie is absoluut belangrijk! Maar daarnaast is het ook belangrijk om te durven GAAN! Wacht niet tot je er 100% klaar voor bent, want dat ben je nooit helemaal.. gun jezelf de ruimte om dingen uit te proberen, fouten te maken en daarvan te leren. Dan groei je het meest!

De 7 redenen om te starten als Virtual Assistant

Dat gezegd hebbende zet ik nu graag de 7 redenen om te starten als Virtual Assistant voor je op een rij, zodat je een weloverwogen besluit kunt nemen. In mijn ogen zijn er véél meer redenen en voordelen, maar ik heb de belangrijkste 7 voor je op een rij gezet:

1. je eigen werktijden bepalen (bijvoorbeeld onder schooltijd)
2. alleen werk doen waar je heel blij van wordt (jij bepaalt jouw diensten)
3. alleen nog maar met de leukste mensen samenwerken (die je zelf uitkiest)
4. je eigen werkplek bepalen (thuis, op locatie of in een warm land)
5. meer vrijheid ervaren (op alle gebieden)
6. oprechte dankbaarheid van je klanten (en daardoor meer voldoening voelen)
7. meer tijd voor jezelf en/of je gezin

En dan heb ik het nog niet eens over de voordelen voor jouw persoonlijke groei die het ondernemen met zich meebrengt:

  • meer zelfvertrouwen & beter voor jezelf op durven komen
  • je echte passie vinden en geen genoegen meer nemen met minder
  • jezelf toestaan om fouten te maken en daar enorm veel van leren

Als ik één ding zou mogen kiezen als grootste voordeel van starten als zelfstandig VA, dan is het dus wel: de groei die je zelf maakt als persoon!

Hoe word ik Virtual Assistant?

Ben je overtuigd en zie jij jezelf al werken als Virtual Assistant? Ik help je graag om jouw droomleven op jouw voorwaarden te creëren. Want zoals eerder gezegd is DURVEN GAAN heel belangrijk, maar ook de juiste voorbereiding en strategie bepalen. Met mijn jarenlange ervaring als succesvolle VA begeleid ik inmiddels ook andere vrouwen met het starten van een eigen VA bedrijf.

Wil je meer weten over mijn training ‘Droomleven als VA’, neem dan een kijkje op deze pagina.

Gratis Masterclass

Ben je nog helemaal aan het begin van jouw zoektocht of het VA vak wellicht iets voor jou zou kunnen zijn? Bekijk dan zeker mijn gratis Masterclass ‘In 8 stappen naar jouw Droomleven als VA’, daarin leer je alles over het mooie VA vak en de eventuele eerste stappen die je kunt zetten.