Eigen bedrijf beginnen vanuit huis Virtual Assistant it is!

Eigen bedrijf beginnen vanuit huis? Virtual Assistant it is!

Altijd al iets voor jezelf willen beginnen, maar hoe en wat?

Je loopt al langere tijd met het idee rond om ‘iets’ voor jezelf te beginnen, jouw eigen bedrijf vanuit huis! Maar wat dat ‘iets’ dan precies is, dat weet je nog niet zo goed. Je weet alleen dat wat je nu doet, niet is wat je de rest van je leven wilt doen. Je ziet jezelf hier niet tot je pensioen werken, de gedachte alleen al… Het is niet jouw passie, je bent uitgeleerd of je hebt het simpelweg niet meer naar je zin. Het is tijd voor iets anders, dat voel je aan alles. Maar wat… dat weet je nog niet.

Wat je wel weet:
  • je wilt meer vrijheid ervaren;
  • je wilt vanuit huis kunnen werken of locatieonafhankelijk (bijvoorbeeld veel reizen en toch overal kunnen werken);
  • je wilt je passie uitvoeren;
  • je wilt anderen helpen en oprechte dankbaarheid en voldoening voelen;
  • je wilt werkplezier ervaren zoals je dat nog nooit eerder hebt ervaren;
  • je wilt alleen nog maar met leuke mensen werken die jou energie geven in plaats van energie kosten;
  • je wilt jouw werkdag indelen zoals het jou uitkomt, alleen nog maar werken op dagen en dagdelen wanneer jij wilt (bijvoorbeeld alleen onder schooltijd);
  • je wilt als het in de zomer lekker weer is je laptop dicht kunnen klappen en jezelf een spontane vrije dag geven om naar het strand te gaan;
  • je wilt meer tijd voor jezelf en/of je gezin.

Ben je nu heel enthousiast aan het JA knikken na het lezen van bovenstaande punten? Lees dan vooral even verder, want dan heb ik voor jou DE oplossing!

Werken op jouw voorwaarden is mogelijk!

Een paar jaar geleden had ik zelf namelijk ook deze behoefte: werken vanuit huis met veel vrijheid om mijn eigen dag in te delen en de wens om weer werkplezier en voldoening te ervaren. Ik zat destijds in een zware periode, met al jaren chronische pijn aan mijn bekken en rug sinds mijn bevalling. Ik kon ineens niets meer, zat opgesloten in mijn eigen huis, kon fysiek bijna niets meer, ook niet werken. Maar ik wilde wél graag, met mijn hoofd was gelukkig niet mis, alleen mijn lichaam werkte niet meer mee.

Na tientallen behandelaren en ontelbare behandelingen zag het ernaar uit dat ik moest leren leven met de pijn. De conclusie was dus na vele mislukte pogingen om weer te re-integreren: werken vanuit huis is de enige optie. Dan kan ik korte werkdagen maken, tussendoor naar behandelingen gaan, veel afwisselen qua houding en op hele slechte dagen liggend werken met m’n laptoptafel.

Toen begon mijn zoektocht naar opties om te werken vanuit huis en na een tijdje was daar ineens mijn oplossing: werken als Virtual Assistant! Hier was ik goed in, mensen ondersteunen (ik had al jaren ervaring in ondersteunende functies zoals managementassistente, (directie)secretaresse etc.) en zo kon ik mijn eigen werkdag indelen en eindelijk weer voldoening ervaren! YES! Ik sprong een gat in de lucht (figuurlijk dan, letterlijk ging dat een beetje moeilijk). Na heel veel onderzoek, verdieping, training en coaching startte ik mijn eigen bedrijf als Virtual Assistant. En ik had een droomstart!

Binnen een week had ik een eerste opdracht, binnen een maand een vaste opdracht (die nog steeds mijn klant is tot op de dag van vandaag) en binnen 6 weken kwamen potentiële klanten op mij af! Na 4 maanden zat ik vol met opdrachten en moest ik nog regelmatig nee verkopen. Dit was een dream come true! Alle puzzelstukjes vielen op zijn plek, ik bloeide op qua energie, stond elke dag blij op met zin om te werken en voor mijn gevoel deed ik er weer toe. Aan mijn omgeving was niets veranderd, ik zat nog steeds in hetzelfde huis met dezelfde chronische pijn waar tot een paar maanden terug de muren op mij af kwamen en ik soms gillend gek werd. Maar alles in mij veranderde door deze nieuwe uitdaging en het gevoel: ik heb weer een toekomst!

Wat jouw situatie ook is.. voor jezelf beginnen vanuit huis is mogelijk!

Wellicht is jouw situatie vergelijkbaar en misschien ook helemaal niet. Wat jouw situatie ook is, er is hoop! Hoop op een leukere toekomst, meer werkplezier, voldoening, werken met mensen die oprecht dankbaar voor je zijn én natuurlijk meer vrijheid!

Als Virtual Assistant werk je als zelfstandig ondernemer vanuit huis, je ondersteunt andere ondernemers bij allerlei werkzaamheden. Er zijn wel honderden soorten werkzaamheden te verzinnen, afhankelijk van jouw achtergrond en interesses. Maar je kunt naast wat je al kunt ook nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en wordt het nooit saai. Ik ben bijvoorbeeld begonnen met secretariële ondersteuning, zoals agendabeheer, mailbeheer en het organiseren van trainingen. Maar gedurende deze reis heb ik nog veel meer dingen geleerd die ik nu ook aanbied, zoals e-mailmarketing (funnels maken en nieuwsbrieven) en systemen inrichten en technisch aan elkaar koppelen.

Niets is te gek, want je kunt jouw ideale bedrijf en werkdag helemaal zelf vormgeven. Benieuwd wat een Virtual Assistant nog meer doet? Dat lees je in mijn andere blog.

Ook een eigen bedrijf beginnen vanuit huis?

Nu denk je misschien: “Oké, klinkt allemaal perfect, wat is het addertje onder het gras?. Het mooie is: die is er niet! Iedereen kan VA worden, want er zijn zoveel type VA’s en verschillende soorten werkzaamheden. En mensen willen met jou samenwerken om wie jij bent en wat je doet. In mijn blog ‘Virtual Assistant worden, hoe doe je dat?’ ga ik hier nog wat dieper op in. Verder heb je enkel een laptop en een internetverbinding nodig. Je kosten zijn ook heel laag, want je hebt geen huur, voorraad of andere dure dingen nodig om je eigen bedrijf te kunnen beginnen.

Je hebt dus ook geen speciale opleiding nodig om te kunnen starten als Virtual Assistant. Wel is het aan te raden om je goed voor te bereiden. 

Bereid je goed voor op het gebied van:

• (online) zichtbaarheid
• (online) marketing
• (online) netwerken
• personal branding & positionering
• online tools die je gebruikt als Virtual Assistant (voor jezelf en je klanten)

En niet geheel onbelangrijk: een goede strategie voor het vinden van klanten (en nog belangrijker, een strategie om klanten naar jou toe te laten komen). Want zonder klanten, geen bedrijf en geen inkomen.

Denk je nu JA, DIT WIL IK! Dan help ik je graag op weg, dat scheelt je maandenlang Googlen, onderzoeken, boeken lezen en YouTube tutorials kijken. Waarom het wiel opnieuw uitvinden als het ook sneller en makkelijker kan? 😉

Ik help je graag op weg!

Met mijn training ‘Droomleven als VA’ leer ik jou in 3 maanden alles wat je moet weten om ook een droomstart als Virtual Assistant te maken. De training bestaat uit 12 modules in een online leeromgeving (met video’s, werkboeken en checklists).

Via onderstaande knop lees je meer informatie over mijn VA training.

Bekijk mijn gratis Masterclass

In mijn gratis Masterclass ‘In 8 stappen naar jouw droomleven als Virtual Assistant’ vertel ik jou nog meer over werken als VA en welke 8 belangrijke stappen je kunt zetten om jouw droomleven als (reizende) Virtual Assistant te beginnen.

Na deze masterclass kan jij concrete plannen maken voor de start van jouw eigen bedrijf als Virtual Assistant! Schrijf je nu gratis in en ontvang direct de link naar de masterclass in je mail. Je bent super welkom!

Je eigen bedrijf beginnen en werken vanuit huis op jouw voorwaarden is dus zeker mogelijk! Zie jij het al voor je?

Creëer jouw droomleven op jouw voorwaarden!