Pak de regie terug over jouw leven met deze 3 tips

Pak de regie terug over jouw leven met deze 3 tips

De regie kwijt over je leven? Pak hem terug!

Zoveel vrouwen zitten ‘vast’ in hun loondienstbaan en hebben het gevoel steeds minder regie te hebben over hun eigen leven. Lange tijd was ik er ook een van. Mijn advies: pak de regie terug over jouw leven! Misschien herken jij je er ook wel in? Je vindt je werk wel oké, de collega’s zijn wel oké, maar ben je echt gelukkig? Voel je echt passie en voldoening? Als je eerlijk bent, nee. Maar verder kijken is zo spannend, dus blijf je toch zitten waar je zit, bij het bekende, vertrouwde, veilige.. maar hoe veilig is die situatie eigenlijk?

Ik noem het nu schijnveiligheid, want als je lange tijd iets doet wat je niet gelukkig maakt, dan ga je dat uiteindelijk merken op meerdere vlakken. Bovendien is een vast dienstverband tegenwoordig ook veel minder waard, want als een werkgever echt van je af wilt kan dat altijd.

Pak de regie terug over jouw leven

Allereerst, ik veroordeel niemand, iedereen maakt keuzes voor een bepaalde reden. En ik heb zelf ook jaren op die plek gezeten, waarbij ik mij veilig en vertrouwd waande in loondienst. Maar eigenlijk raakte ik achteraf gezien steeds meer de regie over mijn leven kwijt.

Gelukkig kwam ik een aantal jaar geleden tot dat inzicht en sindsdien is het mijn missie bewustzijn hierin te creëren en om andere vrouwen (op weg) te helpen.

De aanleiding tot mijn grote inzicht was niet echt een fijne situatie. Ruim 5 jaar lang leefde ik op standje ‘overleefstand’ vanwege chronische pijn na de bevalling van mijn zoontje, masker op en mijn gevoel uitgeschakeld. De pijn was enorm en daardoor was ik heel beperkt, ik kon maximaal 30 minuten staan, lopen of zitten en moest altijd elke 2 uur liggen, omdat m’n lichaam dan blokkeerde van de pijn en helemaal niets meer kon. Die tijd was verschrikkelijk, maar tegelijkertijd heeft het ook iets moois gebracht.

Ik moest namelijk noodgedwongen verder kijken naar nieuwe manieren om mijn leven met pijn in te richten. En daarbij was mijn oude werk op kantoor, 32 uur per week zittend, geen optie meer. Achteraf gezien ben ik zo ontzettend blij hiermee, de kans dat ik die stap ooit ‘vrijwillig’ had gezet was namelijk heel klein.

De regie terugpakken door eigen baas te worden

Na een zoektocht kwam daar ineens het vak Virtual Assistant op mijn pad. Alle puzzelstukjes vielen samen, dit kon ik doen vanuit huis, hier was ik goed in, hiermee kon ik weer een toekomst opbouwen vol voldoening en de vrijheid die ik zo nodig had. Ik ging van een uitzichtloze situatie naar een hoopvolle toekomst waarin ik mijn droomleven kon creëren. Tijdens die zware jaren heb ik ook veel mooie inzichten gehad en waardevolle dingen geleerd.

Voor mij lag uiteindelijk de oplossing in het starten van mijn bedrijf als Virtual Assistant, zodat ik weer voldoening ervaarde, écht nuttig kon zijn en de vrijheid kreeg waar ik naar verlangde. Maar wellicht kan jij al met het toepassen van onderstaande tips jouw leven in loondienst ook een stuk leuker maken. Al weet je dan niet wat voor leuks je mist in het ondernemen 😉

In mijn E-book ‘7 tips om de regie terug te pakken over jouw leven’ deel ik 7 tips met je die mij geholpen hebben om de regie over mijn leven weer terug te pakken. Omdat het anders wel een heel lang blog wordt deel ik hier 3 tips met je. Wil je alle tips lezen? Download dan mijn gratis E-book.

Tip 1: Pak de regie over jouw leven anders doet iemand anders het

Deze les heb ik, zoals velen, op de harde manier geleerd. Als jij geen grenzen aangeeft, dan gaan mensen daar overheen. Het is zo ontzettend belangrijk om zélf de regie te pakken over jouw leven, om aan te geven wat je wel en niet wilt doen, anders doet iemand anders het voor je. En meestal is dat niet in jouw voordeel. Dan word je geleefd en heb je weinig meer te zeggen over JOUW leven. Pak dus die regie en kom op voor jezelf!

Tip 2 : Je kunt niet iedereen te vriend houden (en moet dat ook niet willen)

Tot een paar jaar geleden was ik een echte allemansvriend. Ik wilde iedereen tevreden houden en iedereen moest mij aardig vinden. Dus wat deed ik? Ik bewoog met iedereen mee, hielp iedereen, hield iedereen tevreden. En dat alles ten koste van mezelf.

Haalde iemand z’n deadline niet? Dan deed ik het wel. Had iemand een probleem? Dan hielp ik, ook als ik daardoor een ander probleem voor mezelf creëerde en zelf bijvoorbeeld in tijdnood kwam en dus langer moest werken. Ging er een collega weg en kwam er geen vervanger? Geen probleem, ik deed dat werk er wel bij! Twee fulltime banen, ik hield het maanden vol met een lach op m’n gezicht. Maskertje op en gaan! Totdat ik instortte en pijnlijk duidelijk werd dat ik niet verantwoordelijk ben (en kán zijn) voor alles en iedereen. Dat is niet aan mij. En ook niet aan jou.

Tip 3 : Zeg nee, zonder hard over te komen

Hoe vaak zeg je JA, terwijl je eigenlijk NEE voelt? Waarschijnlijk best vaak. Omdat je je verantwoordelijk voelt, anderen tevreden wilt houden of gewoon simpelweg omdat het van je wordt verwacht. Ik begrijp dat het heel moeilijk is om van de ene op de andere dag ineens meer NEE te zeggen, daarom is er een handige tussenstap.

Als iemand je iets vraagt om te doen, om te helpen, om iets over te nemen, antwoord dan: “Ik denk er even over na en kom er bij je op terug.”

Zo creëer je wat ruimte om er eerst goed over na te denken, even te voelen of je dit wel of niet voelt, zonder de druk van anderen die je indringend aankijken. En weet ook, dat als je in je enthousiasme tóch spontaan JA zegt en er later spijt van krijgt, je er altijd op terug mag komen. Het is jouw keus en jij bent vrij om op jouw keus terug te komen. Of die ander dat nou leuk vindt of niet, het is jouw leven, jouw kostbare tijd, jouw energie, dus jij bepaalt wat je ermee doet! Kortom, pak de regie terug over jouw leven.

Wil je nog meer tips over de regie terugpakken?

Hopelijk heb je inspiratie kunnen halen uit deze tips. Ze hebben mij enorm geholpen om de regie terug te pakken over mijn leven. En dat gun ik jou ook.

Deze 3 tips komen uit mijn E-book ‘7 tips om de regie terug te pakken over jouw leven’. Volledig gebaseerd op mijn eigen ervaringen en de reis die ik de afgelopen jaren heb gemaakt. Wil je alle tips lezen? Download dan hier mijn gratis E-book.

Veel plezier met het lezen én toepassen van de tips! Heb je vragen? Je mag mij altijd mailen!