video review over de
training Droomleven als VA

Interview met Ellis Melissant

Onlangs sprak ik Ellis Melissant, een van de deelneemsters van de training Droomleven als VA. Zij heeft de training gevolgd naast haar fulltime baan in loondienst als bestuurssecretaresse. Ze houdt van veiligheid en alles stapje voor stapje doen, dus heeft ze eerst op haar eigen tempo haar VA bedrijf opgebouwd naast haar baan. Op 1 april 2022 startte ze officieel als VA met direct een mooie opdracht op zak! Vanaf dat moment is ze verder gaan bouwen en groeide het aantal opdrachten. Tot ze op het punt kwam dat ze van 36 uur in loondienst kon afbouwen naar 24 uur, dat was in 1 oktober 2022. En vorige maand op 1 april 2023, precies 1 jaar na haar officiële start als VA, is ze volledig uit loondienst gegaan en werkt ze fulltime als VA! Zonder dat ze dat echt als doel gesteld had.

De grootste reden om te starten als zelfstandig VA was de regie terugpakken over haar leven en minder afhankelijk zijn van de grillen van een werkgever (zoals boventallig verklaard worden bij een fusie en plots op zoek moeten naar een andere baan). Ze wilde dus graag meer regie en daarnaast ook meer vrijheid in werktijden zelf indelen, maar wel in hetzelfde vakgebied, want ondersteunen doet ze heel graag.

In deze video review hoor je haar ervaringen over haar reis als startend Virtual Assistant

Wil jij ook zo'n droomstart als Virtual Assistant?

Je bent super welkom om mee te doen met de training Droomleven als VA! Lees hier alle informatie erover.

Wil jij eerst ontdekken of het VA vak ook bij jou past?

Doe dan mee met de 5-daagse VA Ontdekkingsreis. Daarin ontdek je alles over het VA vak, welke werkzaamheden je als VA kunt doen, wat er komt kijken bij starten als VA en nog veel meer! Lees hier meer over De VA Ontdekkingsreis.