Voordelen van werken als Virtual Assistant

Het VA vak wordt steeds bekender. Ben je benieuwd naar de voordelen van werken als Virtual Assistant?

Ik zet de 5 grootste voordelen voor je op een rij!

Misschien denk je al langer over het starten van jouw eigen bedrijf als Virtual Assistant, maar twijfel je nog?

Dat begrijp ik helemaal, want het is ook een grote stap! Je laat (op termijn) jouw vertrouwde baan in loondienst achter voor het grote ondernemersavontuur! Maar ik beloof je: het is zo leuk en het allemaal waard!

Hieronder zet ik de 5 grootste voordelen van starten als Virtual Assistant voor je op een rij, zodat jij jouw beslissing weloverwogen kunt maken!

5 voordelen van werken als virtual assistant

1) Flexibele werktijden

Als Virtual Assistant ben jij eigen baas en bepaal jij dus zelf jouw werktijden. Die tijden kunnen elke dag hetzelfde zijn, bijvoorbeeld onder schooltijd (handig met de kinderen!) of ze bewegen juist elke dag flexibel met jou mee. Je kunt bijvoorbeeld 's morgens lekker opstarten met sporten en pas aan het einde van de ochtend je laptop openklappen. En als je ervoor kiest om 's middags buiten de deur te lunchen, kun je altijd 's avonds nog even lekker onderuit op de bank wat mails wegwerken voor jouw klanten.

Kortom: jij bepaalt wanneer jij werkt en dat maakt jou enorm flexibel!

2) Werken met passie

Misschien herken je het wel: je zit al jaren op dezelfde plek, je doet dezelfde werkzaamheden en voelt geen enkele uitdaging meer. Je hebt ook geen doorgroeikansen en de gedachte alleen al dat je dit moet volhouden tot je pensioen maakt je gek! Gelukkig is dat als Virtual Assistant compleet anders, jij kunt dan weer werken vanuit passie! Je doet namelijk alleen de werkzaamheden waar jij helemaal van AAN gaat! En je kunt enorm veel afwisselen en telkens meer uitdaging opzoeken als je hier behoefte aan hebt.

Hierdoor is geen enkele werkdag hetzelfde en voel je de passie voor jouw werk stromen!

3) Enorm veel waardering ervaren

Je werkt alleen samen met mensen waar je écht blij van wordt. En tegelijkertijd zijn jouw klanten weer heel blij met jou, want jij helpt ze met taken waar zij zelf niet goed in zijn of geen tijd voor hebben. En blije klanten betekent enorm veel waardering! Regelmatig ontvang je als VA leuke berichtjes van klanten dat ze blij zijn met jouw hulp en niet meer zonder je willen. En hierdoor krijg jij nóg meer energie van jouw werk, want je doet én wat je enorm leuk vindt én je ontvangt veel waardering hiervoor. Ik durf te zeggen: zoveel waardering heb je nog nooit meegemaakt in loondienst.

Een win-win situatie: klant blij, jij blij!

4) Locatieonafhankelijk werken

Een ander groot voordeel van werken als Virtual Assistant is dat jij locatieonafhankelijk kunt werken. Het enige wat je nodig hebt als VA is een laptop met een goede internetverbinding. En een mobiele telefoon is misschien ook wel handig, maar die heb je vast al. Omdat je zo weinig nodig hebt kun je vrijwel overal werken, want is er geen stabiele veilige internetverbinding dan kun je vaak nog je eigen hotspot gebruiken. Je kunt dus zelf beoalen waar jij werkt, vanuit huis of op andere een locatie zoals een zonnig land!

Overal kunnen werken geeft je een ultiem vrijheidsgevoel!

5) Meer tijd voor jezelf/gezin

De realiteit voor veel moeder is ‘s morgens vroeg opstaan, haasten om iedereen op tijd klaar te hebben, racen naar het schoolplein om vervolgens zelf door te racen naar je werk. Eenmaal aangekomen ben je al uitgeput en dan moet je werkdag nog beginnen! Veel vrouwen zijn uitgeput en hebben behoefte aan meer tijd voor zichzelf en het gezin. Niet meer constant haasten en achter de feiten aanlopen, altijd beschikbaar zijn indien nodig (zonder gezeur van de baas) en meer tijd hebben om zelf leuke dingen te doen.

Door te werken als Virtual Assistant creëer jij een leven op jouw voorwaarden. Ideaal!

Werken als Virtual Assistant, mijn passie!

Organiseren, plannen, regelen, werk uit handen nemen en anderen helpen; het is al heel mijn leven mijn passie en ik haal er veel voldoening uit. Het voelde dan ook als ‘meant to be’ toen het VA vak op mijn pad kwam; dit vind ik leuk, hier ben ik goed in, op deze manier kan ik mensen helpen en ontzorgen. En dit geeft mij de vrijheid die ik nodig heb. Het was direct duidelijk dat hier mijn toekomst lag.

Inmiddels werk ik al ruim 3 jaar als Virtual Assistant en groeit mijn bedrijf steeds verder door, sinds 2021 help ik ook andere vrouwen bij het succesvol starten als VA middels mijn training ‘Droomleven als VA’ en persoonlijke begeleiding. Al 18 vrouwen zijn met mijn hulp een succesvol VA bedrijf gestart!

Ik kijk ernaar uit om jou te leren kennen! Wil je meer weten over het VA vak en de mogelijkheden voor jou? Neem gerust contact met mij op of plan een gratis kennismakingsgesprek in!

Liefs,
Shirley

Overtuigd van de voordelen van werken als VA?

Met de training 'Droomleven als VA' help ik je op weg!

Creëer een droomleven op jouw voorwaarden

Als Virtual Assistant werk je als zelfstandig ondernemer op een zelfgekozen locatie, je ondersteunt andere ondernemers bij allerlei werkzaamheden. Er zijn wel honderden soorten werkzaamheden te verzinnen, afhankelijk van jouw achtergrond en interesses. Maar je kunt naast wat je al kunt ook nieuwe vaardigheden ontwikkelen. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en wordt het nooit saai. Denk aan secretariële ondersteuning, zoals agendabeheer, mailbeheer en het organiseren van trainingen. Maar ook aan e-mailmarketing (funnels en nieuwsbrieven maken) en systemen inrichten en technisch aan elkaar koppelen.

Niets is te gek, want je kunt jouw ideale bedrijf en werkdag helemaal zelf vormgeven. En tegelijkertijd kies jij waar, wanneer en met wie je werkt. Echt op jouw voorwaarden dus!

Wil je ook starten als Virtual Assistant met mijn hulp? Via onderstaande knop ga je naar de pagina over mijn training 'Droomleven als VA'. Hiermee help ik je in 3 maanden te starten als VA middels online modules en persoonlijke begeleiding met 1:1 Zoomsessies en ondersteuning per mail.

Reviews over de training

"De training 'Droomleven als VA' is alles in één als je een goede start wilt maken als VA. Het geeft handvaten, overzicht in de stappen die je moet zetten als beginnende ondernemer, de training confronteert doordat je naar jezelf kijkt én het inspireert. Door de 12 modules en de bijbehorende opdrachten te maken, ben je al een heel eind op weg naar dat droomleven. Shirley is enthousiast, inspirerend, duidelijk en kan door haar praktijkervaring je echt verder helpen. Een hele fijne bijkomstigheid is de community met andere (startende) VA's waardoor je kennis kunt delen en met elkaar kunt sparren. Kortom; een aanrader!"
"De training van Shirley is een absolute aanrader! De inhoud kan je direct iets mee en geeft je veel handvaten. Vooral ook antwoord op de vraag; ik wil VA worden, maar hoe begin je? Alle stappen komen aan bod. Shirley staat voor je klaar bij elke stap en is altijd beschikbaar voor een vraag of even sparren. Super fijn, die support naast de hele training vind ik veel waard. Ook de juridische documenten kwamen super van pas bij mijn eerste opdracht. Zo kwam ik direct professioneel binnen bij mijn opdrachtgever. Ik heb antwoord gekregen op al mijn vragen en ben zelfverzekerd van start gegaan als VA dankzij Shirley haar training!"

bekijk de gratis masterclass 'In 8 stappen naar jouw droomleven als VA'