Waarom nepvolgers op Instagram verwijderen zo belangrijk is

Waarom nepvolgers op Instagram verwijderen zo belangrijk is

Onlangs schreef ik er al een post over, maar in dit blog leg ik je graag nogmaals uit waarom het belangrijk is om nepvolgers op Instagram te verwijderen. Jouw zakelijke Instagram is natuurlijk openbaar, dat betekent dat iedereen jou kan volgen. Vrienden, familie, mensen die jouw content interessant vinden, potentiële klanten, maar ook nepvolgers. En die laatste, dat zijn ongewenste volgers. Veel volgers, het klinkt leuk. En sommige influencers hebben er veel geld voor over. Maar eigenlijk heb je er helemaal niets aan.

Liever minder, maar échte volgers

Ik heb liever minder volgers, maar wel échte volgers, dan meer volgers waaronder veel nepvolgers. Ik leg je graag uit waarom dit ook voor jou beter is.

Zichtbaarheid op Instagram

De belangrijkste reden om geen nepvolgers te willen is jouw zichtbaarheid. Door het algoritme van Instagram ziet maar een klein aantal van jouw volgers jouw content op organische wijze. En je maakt die mooie content natuurlijk voor jouw oprecht geïnteresseerde volgers, om jouw kennis te delen, mensen te helpen en om een relatie met ze op te bouwen. Als jij de nepvolgers niet zou verwijderen is de kans dus groot dat zij jouw content wél zien ten koste van jouw echte volgers. Zonde!

 

Hoe herken je nepvolgers?

Tijd om daar wat aan te doen! Maar hoe herken je nepvolgers?
Een nepaccount:
– heeft bijna geen of extreem veel volgers
– volgt zelf opvallend veel anderen
– heeft geen of weinig berichten in zijn feed
– heeft geen (of een vage) profielfoto
– heeft een rare naam met gekke tekens

Ook bij volgers met buitenlandse accounts kun je je afvragen of je die als volgers wilt? Want als jij een product of dienst hebt voor mensen in Nederland, neemt ook zo’n volger een plekje in van jouw echte volgers waar je een relatie mee wilt opbouwen.

Er zijn apps en programma’s, zoals ‘Cleaner for IG’, waarmee je automatisch nepvolgers kunt verwijderen, maar ik adviseer om het zelf handmatig te doen. Als je het elke week even naloopt is het zo gedaan.

Aan de slag? Nog een laatste tip!

Ben je er klaar voor om die nepvolgers op te sporen en te verwijderen? Houd er wel rekening mee dat je maximaal 25 volgers per uur verwijdert, anders kan Instagram het als spam zien en je account blokkeren.

Verwijder jij al regelmatig nepvolgers?

Wat doe ik eigenlijk als VA?

Als Virtual Assistant gebruik ik deze werkwijze ook voor mezelf en mijn klanten. Ben je trouwens benieuwd wat een VA precies is? Lees dan zeker ook even mijn blog ‘Virtual Assistant worden? Dat doe je zo!’. Daarin lees je meer over mijn werkzaamheden en hoe ik vanuit huis werk met alle vrijheid om mijn eigen werktijden in te delen. Misschien ook wat voor jou?!