VA Shirley Kamer van Koophandel

Wat is een Virtual Assistant (VA) en wat kan ik als VA voor jou betekenen?​

 

Vandaag, vrijdag 17 mei, is het International Virtual Assistants Day. Aangezien ik deze week officieel ben gestart als Virtual Assistant (VA) is dit een mooi moment om mijn eerste blog te plaatsen waarin ik je uitleg wat een VA is en wat ik als VA voor jou als ondernemer kan betekenen.

Wat is een Virtual Assistant (VA)?

Een VA ondersteunt ondernemers bij het uitvoeren van diverse werkzaamheden. Dit doet zij op afstand vanaf haar eigen werkplek. Een VA is zelf ook ondernemer en weet daarom goed wat er komt kijken bij een eigen bedrijf. Het grote voordeel van een VA is de flexibiliteit, jij bepaalt wanneer jij ondersteuning nodig hebt en wat je op dit moment uit handen wilt geven. Elke VA heeft haar eigen expertisegebieden, zoals bijvoorbeeld secretariële ondersteuning, online marketing of Social Media beheer. Sommige ondernemers hebben zelfs een team van VA’s om zich heen, elk met haar eigen kwaliteiten. Het vak Virtual Assistant is overgewaaid vanuit de Verenigde Staten, waar het al langere tijd zeer bekend is. Ook in Nederland wordt het steeds bekender en vaker ingezet door verschillende ondernemers. 

Maar waar kan ik jou dan bij ondersteunen?

Alles op secretarieel gebied; van agendabeheer en mailbeheer tot het organiseren van zakenreizen. Op organisatorisch gebied alles van het beheren van jouw Social Media kanalen, het creëren van visuals en content voor blogs tot nieuwsbrieven en het opzetten van E-mailmarketing. Maar ook hulp bij het organiseren van jouw trainingen; het zoeken van geschikte locaties, de voorbereidingen voor de trainingsdag regelen en het informeren van de cursisten. Ik neem werkzaamheden waar jij zelf geen tijd voor hebt of niet goed in bent uit handen, waardoor jij meer tijd krijgt voor de kerntaken (dus meer declarabele uren) en je weer kunt richten op de groei van jouw bedrijf.

Waarom kiezen voor een VA?

Een VA heeft vele voordelen ten opzichte van een vaste medewerker in dienst. Zo beweegt een VA mee met jouw behoeften, jij bepaalt wanneer jij welke ondersteuning nodig hebt. Dat kan de ene week 4 uur zijn, de volgende week 8 uur en de andere week helemaal niets. Met een VA betaal je alleen voor daadwerkelijk resultaat, terwijl een vaste medewerker altijd aanwezig is en betaald moet worden. Daarnaast heeft een VA een eigen werkplek op afstand, jij hebt dus geen kosten voor een werkplek of apparatuur. En ook de sociale lasten en risico’s liggen niet bij jou. 

“Want je hoeft het niet allemaal alleen te doen”

Denk je nu; “ja dit heb ik nodig”?

Een VA is eigenlijk een flexibele medewerker op afstand die jou kan ontzorgen bij diverse werkzaamheden. Zo creëer jij meer (vrije) tijd, focus op de belangrijkste taken en groei van jouw bedrijf. Denk je nu; “ja dit heb ik nodig”. Neem dan contact met mij op, dan bekijken we samen de mogelijkheden. En voor je het weet heb je weer meer rust in je hoofd.