Wat is een Virtual Assistant?

Een Virtual Assistant is een zelfstandig ondernemer die andere ondernemers op afstand (virtueel) ondersteunt bij allerlei werkzaamheden. Dat kunnen uitvoerende werkzaamheden zijn, maar ook meedenken op strategisch niveau en in veel gevallen is de Virtual Assistant echt de rechterhand van de ondernemer. Ze voert uit, denkt mee, denkt vooruit en lost problemen op voordat de ander ze ziet.

Een Virtual Assistant, ook wel VA genoemd, voert de werkzaamheden op afstand uit, vaak vanuit haar eigen huis. Daarmee is een VA flexibele oplossing voor ondernemers als zij net een paar handen tekort komen, maar nog niet toe zijn aan de stap om werknemers in dienst te nemen.

Met behulp van een VA kan de ondernemer zich volledig focussen op eigen werkzaamheden en/of de groei van het bedrijf! 

Naast Virtual Assistant, of afgekort VA, zijn er nog veel meer benamingen, bijvoorbeeld: 

– Virtueel Assistent
– Online Assistent
– Online Business Manager
– Virtual Professional

Ben je benieuwd wat een VA precies doet? Dat lees je in mijn blog ‘Wat doet een Virtual Assistant?‘.

Ik wil samenwerken met een VA

Wil je meer weten over het samenwerken met een Virtual Assistant en erachter komen of dit ook iets voor jou is? Lees dan meer informatie hierover op de pagina ‘Samenwerken met een VA.  Als je hierna ook staat te springen om samen te werken met een VA, dan leg ik je in mijn blog ‘Samenwerken met een Virtual Assistant, hoe werkt dat?‘ precies uit wat het inhoudt en hoe je je kunt voorbereiden op een een samenwerking.

Ik wil starten als VA

Misschien ben je geen ondernemer die hulp zoekt, maar word je juist heel enthousiast van het VA-vak en wil je ook aan de slag als Virtual Assistant! Dat begrijp ik 😉 Ook dan help ik je graag, op mijn pagina ‘Starten als VA‘ lees je alles over mijn training ‘Droomleven als VA‘ waarin ik jou in 3 maanden begeleid om ook een droomstart als VA te maken.

Eerst nog even lezen over de voordelen van werken als Virtual Assistant? Lees dan mijn blog ‘7 redenen om te starten als Virtual Assistant’.

over mij

Shirley van Dam Virtual Assistant VA trainer

 

Hi, ik ben Shirley van Dam, Virtual Assistant en VA trainer.

Toen ik voor het eerst hoorde over het vak Virtual Assistant viel alles op zijn plek; dit vind ik leuk, hier ben ik goed in, op deze manier kan ik mensen helpen en ontzorgen. En dit geeft mij de vrijheid die ik nodig heb. Inmiddels had ik namelijk al jaren chronische pijn aan mijn bekken, rug en stuitje na de bevalling van mijn zoontje en het zag er helaas niet naar uit dat dit verholpen kon worden. Werken vanuit huis met veel afwisseling in houding was de enige optie. Het was dus direct duidelijk dat hier mijn toekomst lag. 

Zéker na mijn droomstart waarbij ik binnen 1 week mijn eerste opdracht had, binnen 1 maand mijn eerste vaste opdracht en binnen 6 weken al potentiële klanten op mij afkwamen. Binnen 4 maanden na inschrijving bij de Kamer van Koophandel zat ik vol met opdrachten.

Steeds vaker vroegen andere vrouwen mijn tips en tricks voor een succesvol VA bedrijf, tot iemand op een dag zei ‘Als je ooit een training maakt over starten als VA, dan ben ik de eerste die hem volgt!‘ en zo was eind 2020 het idee geboren om mijn eigen VA training te maken voor startende Virtual Assistants. Want er was duidelijk vraag naar, er was veel behoefte aan informatie over de praktische én persoonlijke kant van het werken als VA.

Dat zijn dus ook precies de speerpunten van mijn training ‘
Droomleven als VA‘.